Dit is waarom je met NYE nooit kaartjes moet kopen voor een feest

nye

De kerst zit erop en dat betekent de tijd doden tot oudejaarsavond! Vol verwachting in ons hart verlangen we naar het feestje waarmee we 2019 gaan afsluiten en het nieuwe jaar gaan inluiden. Dit moet wel episch worden! Maar precies die verwachtingen zorgen ervoor dat elke Oud & Nieuw toch weer tegenvalt. Het is nu dan ook teringhip om te zeggen dat NYE niets voor je is. Maar ondertussen doe je altijd je best om er toch weer de leipste avond van het jaar van te maken.

En ja, dat lukt dan meestal nooit.

Tot nu.

Want dé reden dat je avond nooit zo tof is als je van te voren verwacht is simpel: van te voren lijkt je het altijd een goed plan om samen met een groep mensen kaartjes te kopen voor een feest. Een stapavond in de kroeg. Een festival tot in de vroege uurtjes. Van te voren even indrinken bij mensen thuis en dan.. LOS!

Het indrinken is mokersgezelllig. Er gaat veel te veel drank in en DJ Niels klikt de dikste kneiters aan op Spotify. Sophie krijgt een appje van andere vriendinnen, ‘waar ze blijft’ – want die vervelen zich kapot. Ze draagt Niels op het laatste nummertje in te zetten en dan met z’n allen naar het feest te gaan. De vreugde wordt abrupt beëindigd en we kunnen je nu al vertellen: die komt niet meer terug vanavond.

De feestjes zijn leuk, maar vallen altijd tegen. Daarom raden we je aan om het anders aan te pakken. Wrap je hele huis in cellofaan en geef er het gruwelijkste huisfeest dat je ooit hebt gedaan. Slinger een thema tegenaan, haal een DJ of in ieder geval DJ-apparatuur en goede boxen in huis, koop drank in waarvan iedereen afgevoerd zou kunnen worden en laat Appie stand by staan. Je weet maar nooit.

True, er gaan wat dingen sneuvelen, maar jullie gaan sowieso goedkoper uitzijn dan wat je normaal kwijt bent aan kaartjes, drank en drugs op een festival. Plus je hoeft niet als de sfeer een hoogtepunt aan het bereiken is de stekker er uit te trekken om met z’n allen een half uur te gaan fietsen naar de enige bardancing van het dorp. Of die club waar je toch al elk weekend bent.

Slinger Facebook dus maar weer eens aan om dat eventje aan te maken. Nodig me uit, zet ik mezelf op ‘misschien’ en koop ik uiteindelijk een kaartje Awakenings om me daar vervolgens helemaal de pest te vervelen. Totdat ik Appie tegenkom natuurlijk.

nye
Credits: Ben Konfrst
Source :
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *