Zo maak je stijlvol een eind aan je relatie

relatie-2

14 februari is het weer zover: Valentijnsdag. En mocht je nu in een relatie zitten en helemaal geen zin hebben om deze dag met je partner door te brengen. Nou, beste vriend(in), dan is het tijd om er iets aan te doen. Helaas moet er wel een hart gebroken worden, maar je bent zeker niet de enige. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat deze periode vóór Valentijnsdag een piekmoment is voor verbroken relaties. F*ck you, cupido!

Kijk, een relatie beëindigen is gewoon f*cked up – laat staan als dat ook nog eens rondom Valentijnsdag is. Nee, je bent niet meteen een slecht mens, integendeel. Ome Mellowed staat je bij als je jouw relatie aan de wilgen wilt hangen, maar wel met stijl.

Maak de juiste beslissing

Oké, voordat je een einde aan je relatie maakt, moet je wel 100% zeker weten dat het de juiste keuze is. Je wilt niet na een korte break weer samenkomen en de periode rond Valentijnsdag zien als een zwarte bladzijde in jullie liefdesroman. Weet je het wél zeker? Dan ga je als volgt te werk.

Timing

Lets be honest, er is nooit een perfect moment om op iemands ziel te gaan stappen, met naaldhakken én tegelijkertijd een pirouette draait. En als je toekomstige ex geen flauw idee heeft wat hem/haar te wachten staat, gaat het geheid faliekant mis. Dit is niet wenselijk, want ooit was er een tijd waarin jullie lief en leed met elkaar gedeeld hebben en écht van elkaar hielden.

De timing waarop je ‘the talk’ houdt is belangrijk. Ga niet op een verjaardag lopen verkondigen dat het niet meer werkt tussen jullie. Breng het voorzichtig en hou ook in gedachte dat hoe langer je het uitstelt, hoe dichterbij Valentijnsdag komt. “Fijne Valentijnsdag schat. Ohja het is trouwens ook klaar tussen ons”, is een big fat nope. Geef hem of haar de tijd om het nieuws te verwerken en misschien al om een nieuwe ‘Valentijn’ te vinden.

uitmaken-2
Credits: Naomi August

Eerlijk zijn

Meer eerlijk, meer beter. Maar je kunt ook te ver gaan. Ga niet als een dictator te keer, maar zeg dat je meer afstand voelt, zowel mentaal als fysiek. Er zijn genoeg manieren om dezelfde boodschap te brengen. Voel je geen enkele emotie meer? Vertel dan dat je verliefdheid overgegaan is in een ander soort ‘liefde’ en dat dit niet het soort is dat je in een relatie zoekt.

Angst om een ander pijn te doen

Vaak zijn we te bang om een relatie te verbreken omdat we de ander geen pijn willen doen. Wat er dan gebeurd is voor niemand leuk. De situatie verandert in een sleur waarin deelnemende partijen veranderen in een schim van wie ze ooit waren. Met fikse ruzies, slecht nachtrust en niet weten hoe je met elkaar moet communiceren als gevolg. Pas hierna hakken de meeste mensen de knoop door. Niet doen.

Ook na de break-up hoef je jezelf niet nog eens te verantwoordelijken in een boekwerk aan brieven of WhatsApp-berichten. Het beste is om in het begin gewoon even afstand te nemen. Mochten er na een aantal weken nog steeds vragen zijn, dan spreek je een keer af voor een bakje koffie en een stuk appeltaart. Die je misschien naar je ex kunt gooien wanneer hij/zij niet wil luisteren.

Face-to-face

Niets is laffer om het uit te maken via Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, Snapchat, SMS, Hyves, Twitter of een andere vorm van onpersoonlijke kanalen. Wo(man) up, ga er gewoon naartoe en praat met elkaar. Als het goed is zijn jullie twee (bijna) volwassen individuen die zo’n gesprek moeten kunnen voeren. Kan zomaar zijn dat het niet je laatste keer is…

relatie-1
Credits: Rawpixel
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *