Met deze anti-kater tips ben je er binnen no-time weer bovenop

anti-kater tips

Na een lange week werken willen we ons in het weekend het liefst ontspannen en vaak komt daar een alcoholische versnapering bij kijken. Eén drankje worden er twee en voordat je er erg in hebt wordt je wakker in de foetushouding en heb je het gevoel dat je schedel elk moment in tweeën kan splijten.

Jij hebt een kater, vriend(in). Een hele fikse, maar dat wil niet zeggen dat je de hele dag medelijden met jezelf hoeft te hebben . Je bent jong en hebt dingen te doen! Hier een aantal anti-kater tips waarmee je er binnen no-time weer bovenop bent.

Anti-kater tips

Wel: slapen

Mocht je de mogelijkheid hebben doe je er goed aan om zo lang mogelijk te slapen. Wordt je de eerste keer wakker om 08:00 omdat je een gortdroge smoel hebt, dan drink je even een glas water en duik je jouw bed weer in. Geduld is een schone zaak, ook met een helse kater.

anti-kater tips-3
Credits: Alex Boyd

Niet: weer aan de drank

Hoewel het misschien lijkt dat je kater verdwijnt, stel je deze met alcohol alleen maar uit en wordt hij dubbel zo erg. Het probleem oplossen met de oorzaak gaat natuurlijk nooit werken. Bespaar jezelf dus de lijdensweg.

Wel: water drinken

Water is heilig met een kater, maar ook zeker tijdens  je alcoholische escapades. Hoeveel moeite is het tijdens een feestje of een avond stappen en watertje te drinken? Precies, zero effort.

We snappen dat je liever een biertje drinkt op de vrijdagavond, dus naar alle waarschijnlijkheid denk je er de volgende ochtend pas aan om een glas water te drinken. Geen probleem, dit helpt namelijk nog steeds. Zoals je misschien wel weet, alcohol hydrateert als een motherf*cker en daarom heb je ook die knikker in je kop, plus die ellendige nadorst.

Anti-kater tips-1
Credits: Antione K

Niet: vet voedsel

Voordat je begint met drinken doe je er goed aan om een bodem te leggen. Niet met dit voedsel trouwens. De dag erna moet je vet juist vermijden. Toch moet je in je mik hebben om de kater iets dragelijker te maken. In plaats van naar de dichtstbijzijnde cafetaria te rennen, bak een ei met avocado. Best breakfast evah!

Wel: sporten

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je wakker wordt, maar sporten doet serieus wonderen voor je kater. Tijdens het sporten produceer je endorfines, een stofje waar je blij van word én pijn onderdrukt.

Geen zin om te sporten? Snap ik helemaal. Een goede pot seks zorgt ook voor de aanmaak van dit stofje. Makkelijke keus dacht ik zo.

Niet: anti-kater pillen

Kijk, er zijn pillen om de negatieve effecten van ‘pillen’ te voorkomen. Er zijn echter geen anti-kater wondermiddeltjes die  het onmogelijke beloven. Daarnaast betaal je jezelf hier helemaal scheel aan en werken voor geen meter. Bij Mellowed geloven we veilig in een onschuldig paracetamolletje op z’n tijd.

Er bestaan geen magisch middeltje die de kater doet verdwijnen. Punt.

Anti-kater tips-2

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *