Cursusje vingeren: zo bespeel je het beste de clitoris

De vagina is voor velen nog een mysterie, hetzelfde geldt voor vingeren. Want waar bij mannen de erogene zones van hun geslachtsdeel vrij duidelijk zijn, zijn deze bij vrouwen wat lastiger te lokaliseren. De gemiddelde clitoris is niet in your face, maar zit keurig verborgen in de rest van het apparaatje. Het lokaliseren van deze prinses kan dus lastig zijn wanneer je het op de verkeerde manier aanpakt. Er zijn niet veel mensen die de kunst van het vingeren goed onder de knie hebben, veel vrouwen faken daarom nog steeds vaak orgasmes. Om dit te voorkomen hebben wij voor jou een cursusje vingeren: zo word jij er een baas of bazin in.

Vingeren voor gevorderden

Veelgemaakte fouten

Toegegeven, een vagina is niet het makkelijkste ding dat er is. Het is een gecompliceerd geheel aan gaatjes en gevoelige plekken. Laten we daarom beginnen met veelgemaakte fouten. Want we kunnen jullie alvast vertellen, die zijn er genoeg.

 • De flipperkast. Veel mensen lijken te denken dat vingeren moet bestaan uit het vliegensvlug op en neer schieten met je vingers. Het is overigens geen flipperkast: te veel van het goede kan averechts werken. Doe het met beleid en neem je tijd.
 • Uitgeholde kalkoen. Met kerst om de hoek begrijpen we deze fout, maar laten we het jullie even heel duidelijk maken: vingeren is meer dan het vullen van een gat. Wanneer jij dezelfde beweging aan het maken bent als bij het jaarlijkse vullen van de kalkoen, ben je toch echt verkeerd bezig. Veel mensen richten zich véél te veel op de ingang van de vagina zelf, terwijl de clitoris juist het gevoeligste punt is. Met andere woorden: meer d’r op, minder d’r in.
 • Te veel improvisatie. Het komt vaak voor dat je een beweging maakt die nét heel lekker is, waardoor je een reactie krijgt van de vrouw in kwestie. Een reactie als ‘Ja, ga door!’. Wat er echter vaak lijkt te gebeuren, is dat de ander deze ‘motiverende woorden’ op pakt als een signaal om compleet en totaal over te gaan op vreemde improvisatie. Getingel, geram, cirkels: alles behalve de beweging die voorheen als ‘lekker’ gevonden werd. Niet doen, als iets lekker is moet je er juist mee door gaan.
 • Wrong spot. Jaja, we weten het: het is een klein doolhofje. Overigens heeft iedere vrouw wel degelijk een clitoris. Al kan die nog wel eens door de war gehaald worden met de uitgang van de urinebuis. Of de ingang van de vagina. Of andere plekken die niet eens in de buurt komen van een erogene zone. Ga niet zo maar overal op lopen te tokkelen, zorg ervoor dat je op de goede plek zit. Vragen, vragen en nog eens vragen!
 • Een specifieke aanpak. Van het alfabet schrijven met je vingers, tot 8’jes blijven maken: systematische aanpakken als deze werken niet bij het vingeren. Blijf dus niet hangen in een vooraf bedachte techniek: ga mee met de vrouw.

 

via GIPHY

Basistips

Voor je aan de slag gaat, hebben we nog een aantal basistips. De eerste: ken je kutje. Een redelijk voor de hand liggende misschien, maar het zou je verbazen hoeveel mensen hier nog moeite mee hebben. Ja, we hebben allemaal biologie gehad op de middelbare school. Maar wanneer het aankomt op het echte werk, moet je wel enigszins verstand hebben van waar je de clitoris vindt. Google die shit.

De tweede tip is dat penetratie optioneel is. Maar echt. Het is leuk voor erbij, maar niet per se nodig. De gemiddelde vrouw gebruikt geen penetratie bij zelfbevrediging, in principe hoef jij het dus ook niet te doen wanneer je haar vingert. Daarnaast is het belangrijk dat je ritmische bewegingen maakt en tevens goed naar haar luistert. Leer haar lichaam kennen, maar ook haar vahien. Zie deze kennismaking als een cruciaal punt van je relatie met haar: het is de bedoeling dat jij beste vrienden wordt met haar vagina. Dit kun je doen door communicatie: vraag wat ze lekker vindt en hoe je haar het best kunt bevredigen.

Het stappenplan

Bij het vingeren zijn er drie belangrijke fases te onderscheiden. Deze moet je niet vergeten. Bij aftrekken zijn deze fases er ook, maar bij de meeste mannen zijn ze een stuk minder belangrijk dan bij de vrouw. De gemiddelde vrouw heeft namelijk nét dat extra beetje ondersteuning nodig. We hebben daarom een stappenplan op een rijtje gezet waarmee jij haar het orgasme van haar leven kunt bezorgen.

 1. De warming-up
  Bij het spel van het klitje is het altijd belangrijk om de poes voldoende op te warmen. Het vrouwelijke orgasme duurt vaak wat langer dan bij de man: hier moet gewoon wat meer werk in gestoken worden. Gemiddeld gezien kost het zo’n 15 minuten aan stimulatie voor een vrouw haar hoogtepunt bereikt. Net als ieder verhaaltje moet er sprake zijn van een zekere inleiding. Een vrouw warm je op door zoveel mogelijk van haar erogene zones te betrekken. De clitoris hoeft in principe bij de warming up nog amper in the picture te zijn.  De warming-up kan bestaan uit zoenen, likken, strelen, bijten: alles om haar hitsig en warm te maken.
 2. Dive-in
  Met dive-in bedoelen we niet dat je in haar gat moet duiken, zoals we eerder zeiden hoeft de vagina zelf eigenlijk amper betrokken te zijn. Overigens is het na een goede warming up wel altijd een goed idee om het wat zuidelijker te gaan zoeken. Bij goed vingeren moet je niet meteen op de clitoris duiken. De rest van het doosje is ook erg gevoelig. Het kan dus goed werken om haar overal aan te raken behalve op de hotspot zelf. Wanneer je merkt dat ze hot & heavy geworden is en ongeduldig begint te kronkelen, is het tijd om jezelf voor te stellen aan mevrouw Clit. Deze dame is een erg, wees dus voorzichtig in je aanrakingen op deze plek. Begin zachtjes en maak je aanrakingen intenser als je merkt dat de clitoris gevoeliger wordt. Je zorgt hiervoor dat het bloed naar haar clitoris stroomt waardoor ze ‘ready’ wordt.
 3. Let’s play
  Als de vrouw helemaal opgewarmd is, kun je gaan toewerken richting het klaarkomen. In principe werkt dit het beste door ritmische en gestructureerde bewegingen. Ga op zoek naar wat ze lekker vindt en blijf deze beweging herhalen. Bepaal een tempo, mate van druk en ritme waar ze lekker op gaat en blijf hier mee doorgaan. Probeer geen showtje te geven of te experimenteren, maar speel puur en alleen in op wat zij lekker vindt. Je kunt op dit punt ook haar vagina zelf erbij gaan betrekken door haar met andere vingers te penetreren en een ‘kom maar’ beweging te maken. Zo maak je namelijk kans dat je haar G-spot ook stimuleert, waardoor ze nóg heftiger klaar kan komen. Blijf herhaaldelijk dezelfde bewegingen maken. Dan is het alleen nog maar een kwestie van wachten op le grande explosion!

BONUSTIP: Heb je het al vaker geprobeerd, maar lukt het je niet om haar te laten klaarkomen? Het is niets nieuws en ook zeker niet iets ergs. Overigens zou in dit geval de hulp van speeltjes een enorme boost kunnen bieden aan jullie seksleven. Je hebt enorm veel speeltjes die gericht zijn op clitorale stimulatie. Breng deze in jullie seksleven en maak dingen nét wat spannender (en makkelijker).

via GIPHY

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *