5 Partydrugs en de gezondheidsvoordelen ervan

partydrugs met gezondheidsvoordelen

Wat gaat er nou boven de chemische smaak van een likje M op de vroege zondagmorgen van een weekendfestival? Of die stekende pijn in je neus naar die zoveelste hit, omdat je FOMO begint op te spelen en je je tent nog niet in mág duiken van jezelf? In ieder geval niet het dieptrieste gevoel dat enkele dagen later over je heen komt. De zweetaanvallen tijdens een etentje met je ouders, dat je niet heel handig op zondagavond had gepland. Iets in je zegt je: “Ik ben niet heel gezond bezig geweest.”

Nou, amici, daar heb je een goed punt. Newsflash: drugs zijn kneiterslecht voor je. Verslaving, kans op overdosis, orgaantjes die oververhit raken, etc.. Je wordt er niet heel vrolijk van. Maar Mellowed zou Mellowed niet zijn als we de positieve kant van de medaille zouden uitlichten. Grote kans dat jij al op de hoogte bent van de positieve effecten op korte termijn van de volgende partydrugs. Maar was je ook op de hoogte van de positieve effecten op lange termijn?

Gezondheidsvoordelen van partydrugs?

XTC/MDMA

Buiten dat deze drugs het erg goed doen voor je sociale contacten – veel knuffelen wekt immers ook de nodige positieve gevoelens op -, heeft het meer positieve effecten. Zo zou het kunnen helpen bij post traumatische stress en PTSD. Maar volgens onderzoek zou ‘Molly’ ook kankerwerende eigenschappen hebben. Met name tegen vormen van leukemie. In 2011 kwamen onderzoekers van de Universiteit in Birmingham erachter dat een licht gemodificeerde vorm van XTC wel 100x effectiever was in het bestrijden van kankercellen dan de originele vorm van MDMA. Al zegt dat natuurlijk ook weer niet zo veel…

[alert type=white]Al sinds mensenheugenis stoppen we dingen in onze bek om in een bepaalde roes te komen. Bij Mellowed ontkennen we dat niet, maar we willen je ook zeker niet aansporen om drugs te gebruiken. Dus bij deze: doe het niet, een appel is sowieso gezonder.[/alert]

Cocaïne

Wie C gebruikt moet sterk in z’n schoenen staan óf heel rijk zijn en schijt hebben aan je gezondheid. Tenzij, je in het ziekenhuis ligt en een specifieke verdoving nodig hebt. Cocaïne wordt in sommige gevallen daarvoor gebruikt. Daarnaast heeft blow ook de werking om kleine huidbeschadigingen sneller te laten genezen, omdat het de aderen vernauwt. Dus je weet wat je je moet doen als je de volgende keer zo’n irritant velletje naast je nagel hebt!

Nee niet doen, trek ‘m er gewoon af met je tanden!

Partydrugs met gezondsheidsvoordelen

Paddo’s

Zelfs als je maar een beetje van deze partydrug in je bek stopt heb je al kans op hallucinaties. Het is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd om deze paddenstoelen te consumeren. Maaaarrrrr, mocht jij toevallig last hebben van clusterhoofdpijn, OCD en/of depressies, dan zouden kleine hoeveelheden een positief effect kunnen hebben. Overigens heb je dit natuurlijk niet van ons, wij lullen maar een aantal wetenschappers na. Dus overleg altijd even met de Doc.

Ketamine

We schreven al eerder: ketamine is goed tegen migraine. Maar daarnaast is keta ook heerlijk als je een paard wil verdoven. Dus hou je koppie erbij! En dat is nou weer nét het lastige met deze partydrug. Tóch heeft ook dit poedertje wat positieve effecten, volgens het tijdschrift Science. Volgens een onderzoek in 2012 blijkt ketamine de groei van synapsen in de hersenen te stimuleren, waardoor het de symptomen van chronische depressie tegengaat.

“De snelle therapeutische respons van ketamine bij therapieresistente patiënten is de grootste doorbraak in het onderzoek naar depressie in een halve eeuw,” zei Ronald Duman, hoogleraar psychiatrie en neurobiologie aan de Yale University in een verklaring.

Moeten we nu met z’n allen met onze depressieve bakkes aan de keta? Geen idee, bel de beste Ronald en hij zal het je vertellen

Marijuana

Rook jij meer burrito’s weg dan Jimmi Hendrix in zijn hoogtijdagen? Dat volgens enkele onderzoeken helemaal niet zo’n slecht idee. Tenminste, als je aan PTSS, AIDS, misselijkheid, chronische pijn of de ziekte van Crohn lijdt. Voor al deze ziektes hebben de werkzame stoffen in een splif positieve effecten, als we de wetenschap mogen geloven. En dat doen we.

Een jointje staat natuurlijk al langer bekend als medicijn, maar onthoud dat het voor sommigen zeer verslavend kan werken.

Dus als jij denkt dat je een Jeffrey moet roken om je maar een beetje goed te voelen, dan zit je goed fout vent. Het zijn ook partydrugs. Dus alleen als je party’d. En nou niet er onderuit proberen te komen door te zeggen dat je elke dag een feestje hebt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *