Hitjesfeesten zijn hot en SMÈRRIG was afgelopen weekend het hoogtepunt

Potverdorie jongens. Wat zitten wij er hier een partij slecht bij op de redactie deze maandagochtend. Dichtgeknepen oogjes, warrige haartjes en een odeur uit onze poriën die niet helemaal thuis te brengen is. Dit weekend was weer een toppertje en niet zonder reden: SMÈRRIG bracht ons dit weekend hun Halloween Festival. En dat was er weer eentje voor in de héle vieze boekjes.

Steeds meer feestjes gaan mee in het het hitjesfestijn dat Kris Kros Amsterdam gestart lijkt te hebben. We gaan er met z’n allen enorm lekker op om ons de hele avond vol te gooien en onze ledematen los te gooien op 80’s, 90’s, 00’s plaatjes. De ene week Rewind, de andere Daisy of Happy Feelings en ga zo maar door. Maar SMÈRRIG heeft het fenomeen ‘hitjesfeest’ toch wel naar een volgend level getild. Afgelopen zaterdag werd het ons op het SMÈRRIG Halloween festival namelijk behoorlijk duidelijk waarom wij onszelf elke keer geroepen voelen om heerlijk de glijden op plaatsjes van weleer.

SMÈRRIG Halloween Festival

Je hebt hitjesfeesten, en je hebt hitjesfeesten. SMÈRRIG is er absoluut een, maar dan wel eentje waar alles samenkomt en die het onderste uit de kan weet te halen. Ze krijgen het elke keer weer voor elkaar om stijf uit te verkopen en namen uit de hoge hoed te toveren die naadloos aansluiten op hun gouden thema. Ja, dit feestje doet zijn naam eer aan. Het is een heerlijk thema met een prachtige uitdaging: hoe vuiler, hoe beter. Just how we like it. De Halloween-editie was niet anders. Lekker vunzen tussen de cartoons van naakte vrouwtjes bij de Main of drankjes halen bij de bar met ‘VOCHT’.

De mensen

SMÈRRIG legde het er van te voren dik boven op: “kom verkleed.” en “trek je vuilste pakje aan”. Het was immers niet voor niks een Halloween feestje en het resultaat mocht er wezen. Zo’n 80% van de vrouwen had toch wel minimaal de moeite gedaan om een flinke klodder nepbloed over hun boezem uit te smeren. Duiveltjes, skeletjes, vampiers en zombies, van alles liep wat rond. Het is maar goed dat zo veel vrouwen zich geroepen voelden om de dresscode te volgen, want de vrouwen vormden ook wel veruit de meerderheid tijdens deze avond. Het is overigens algemeen bekend dat mannen op de meeste hitjesfeestjes in de minderheid zijn, maar wij hebben er niemand over horen klagen. Want wat zag iedereen er toch een partijtje lekker uit. Lekker vies, that is. 

Line-Up

De line-up was wat het beloofde: smerig. De avond begon met een visuele verkrachting van Def Rhymz, die deed waar hij goed in was en zijn geslachtsdelen flink het podium over schudde. Hierna volgde Cascada die wilde dansjes deed in een kittig skelettenpakje. Dit werd vervolgd Puinhoop Kollektiv en daarna Dansado en de Feestneger, die er niet in slaagde om zijn broek aan te houden op het podium.

Maar dit was niet alles! De enige echte CH!PZ maakte hun comeback en deden precies wat we van ze verlangde. Uitgemolken dansroutines, hitjes die we begin 2000 als kind allemaal meezongen en blije shoutouts naar hun ‘fans’. Het kan zijn dat we iets vergeten zijn, want tegen de tijd dat CH!PZ het podium betrad waren we niet meer in staat om recht te kijken.

Stages

Naast de Main, die bestond uit twee gigantische vrouwenbenen die gespreid waren om het penisvormige podium, was er ook een zaal waar Rewind hun eigen stage hostte. Een erg geslaagde samenwerking, als je het ons vraagt. Wat waren wij blij om deze kanjers hier te zien: het feestje bij deze stage was gedurende de hele avond he-le-maal lit. Het ene lekkere hitje na het andere vloog je om de oren, met als resultaat dat de billen fanatiek ronddraaide. Ook in deze ruimte ontbrak het niet aan viezigheid. Hier namen DJ’s als Raywell, Sieneaux, Snelle Jelle en Chimp het podium.

Als je het ons vraagt, zijn de hitjesfeestjes niet meer te missen. Natuurlijk houden wij van een goede dosis house, of een lekker technofeestje op zijn tijd. Maar next-level feestjes als SMÈRRIG en Rewind, waar je jezelf nergens voor hoeft te schamen, zijn ook wel lekker op zijn tijd. Gewoon je verstand op nul, strot wagenwijd open en je pinpas op standje oneindig terwijl je lekker over de vloer glibbert. Om vervolgens weer een weekje heerlijk met een glimlach op je smoel wakker te worden, omdat je eindelijk weer lekker vies hebt mogen doen. Wat wil je nog meer? Nou ja, misschien niet wakker worden met een afgetakelde lever. Maar dat zijn problemen voor later.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *