De invloeden van drugs op seks

Invloeden drugs op seks-1

We hebben allemaal wel eens seks gehad met een biertje of een wijntje op, misschien zelfs met een joint of pilletje. De één vindt het top, de ander not so much. Maar wat gebeurt er precies in je lijf als je seks hebt onder invloed van verdovende middelen. En is de seks beter dan wanneer je nuchter bent? Wij zochten het uit!

Seks onder invloed

Alcohol

Alcohol staat fier op de eerste plek van drugs die gecombineerd wordt met bedvogelen. Dit betekent echter niet dat alcohol drinken ook voor beter seks zorgt. Kijk, we weten allemaal dat we er in ons hoofd bloedgeil van worden, maar lichamelijk doet het weinig. Bij Mannen kan het er zelfs voor zorgen dat ze ‘m niet omhoog krijgen of dat ze moeite hebben me klaarkomen. Maar niet alleen de penis heeft last van alcohol, ook de vajien heeft last van de effecten an alcohol. Zo kunnen vrouwen moeite hebben om nat te worden, waardoor de seks pijnlijk kan zijn.

Mocht je zenuwachtig zijn voor een date waarvan de kans groot is dat jullie de lakens gaan delen? Zorg er dan voor dat je jezelf niet lam zuipt. Hoe losser je wordt, hoe sneller je verstand op nul gaat en je gaat denken met je geslachtsorgaan. De kans is dan groot dat je niet meer weet wat je gedaan hebt en of het veilig is gebeurd. Seks hoort leuk te zijn en niet iets waar je een vervelend gevoel aan overhoudt.

Invloeden drugs op seks
Credits: Maru Lombardo

Cannabis

Op plek twee van populaire drugs waar men seks op heeft staat cannabis. Cannabis is een lastige en kan in principe twee kanten opgaan. Sommige mensen ziet het als een ‘downer’ en heeft totaal geen zin meer in een potje rampetampen na het roken van een joint. Maar sommige mensen worden er kletsnat, knotshard, zorgeloos en super ontspannen van. Behoor je tot die tweede groep, dan kun extra genieten van een goeie pot seks. Wél heeft teveel blowen invloed op sperma, dus lurk er niet te lang aan!

XTC (MDMA)

Van XTC (werkzame stof MDMA) komen we in de knuffelmodus en vinden we iedereen extra lief en hebben we behoefte aan sociaal en lichamelijk contact. Het is dus niet gek dat XTC ook wel de ‘liefdes drug’ wordt genoemd. Aanrakingen worden intenser ervaren, wat hondsgeil kan zijn tijdens de seks, helemaal als het met iemand is waarvoor je gevoelens hebt. Maaarrrrrr, dan moet je ‘m als man zijnde wel omhoog kunnen krijgen en houden. Je kunt enorm afgeleid raken wanneer je seks hebt onder invloed van XTC, waardoor klaarkomen lastig wordt.

Probeer je daarom niet te focussen op klaarkomen, maar op elkaar en het genot. Overmatig XTC-gebruik heeft echter een averechts effect en zorgt ervoor dat je minder snel geil wordt. XTC kan seks leuk maken, maar maak er geen gewoonte van. Ohja, en vergeet die dinsdag dip niet.

Invloed drugs
Credits: Vidar Nordli
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *