Piemelfeiten: dingen die je nog niet wist over de penis

penis-2

A man’s best friend. Het is wellicht een van de grootste ondergewaardeerde onderdelen van het mannelijke lichaam. Ja, hij wordt regelmatig onder handen genomen. Maar als je erover nadenkt, heeft de penis eigenlijk maar een rotleven. Dag en nacht ligt hij daar in het donker, tegen de binnenkant van een of andere vuile onderbroek. Als hij trots overeind wil staan, mag hij de helft van de tijd niet. Veel tijd om te luchten krijgt hij niet, maar toch doet hij bijna altijd wel zijn werk.

Laten we eerlijk zijn: het is gewoon een kanjer, die jonkheer van je. Of hij nu op een komkommer of champignon lijkt, het is natuurlijk onzin om hem zo ver weg te stoppen. Toch?  En een te strakke onderbroek is dus kennelijk ook helemaal niet goed voor het zaad. Free willy is the way to go, volgens onderzoek. Dat is overigens niet het enige feitje dat we vandaag voor je hebben. Welkom bij piemelfeiten: alle dingen die jij nog niet wist over de penis.

15 piemel feitjes

1. De eerste boner

Wist je dat het regelmatig voorkomt dat de eerste erectie al gespot wordt in de baarmoeder? Mannen zijn letterlijk born ready. Het is dan ook totaal niet seksgerelateerd, maar meer een soort van ‘testritje’: het lichaam test de penis regelmatig om te zien of alles nog naar behoren werkt. Tenminste, dat is de verklaring van de wetenschap. Het zou ons niks verbazen als de gemiddelde man gewoon geil geboren word.

2. Lange Jan

De penis is een stuk langer dan hij lijkt! Dubbel zo lang om precies te zijn. De helft van de lengte van de penis zit namelijk in je lichaam. Mocht je dus commentaar krijgen op je grootte, kun je altijd eraan toevoegen dat het beste gedeelte intern verstopt zit;)

via GIPHY

3. Dode Erectie

Het schijnt dus dat een groot deel van de mannen die overlijdt in de momenten na zijn overlijden nog één laatste erectie krijgt. Waarom is nog niet helemaal duidelijk. Het is het meest voorkomend bij verhanging, maar er zijn ook gevallen bekend bij mannen die doodgeschoten waren of zijn overleden door bloedverlies of vergiftiging.

4. De voorhuid

Wetenschappers hebben een manier gevonden om van de voorhuid van besneden kinderen méér huid te maken. Deze huid kan vervolgens gebruikt worden voor slachtoffers met brandwonden. De voorhuid is namelijk enorm rekbaar, waardoor het geschikt materiaal is voor huidtransplantaties.

5. Can’t help yourself

Mannen hebben vrijwel geen controle over wanneer ze een stijve krijgen. De hersenen bepalen namelijk maar een héél klein onderdeel van de erectie. Het signaal voor een stijve komt van de spinal ejaculation generator. 

6. De hoek in je broek

Een stijve penis kan in iedere richting wijzen. Er is onderzoek gedaan naar de hoek waarin de stijve penis wijst, en wat hierin het meest voorkomende is. Hieruit bleek dat het grootste gedeelte van de mannen (30.9%) een hoek van 60-85 graden heeft. De tweede grootste groep met 29,6% is een hoek van 30-60 graden en op de derde plek staat 95-120 graden met 19,8% van de mannen. Er is ook hierin dus geen normaal en abnormaal: alle ‘hoeken’ komen voor.

7. To grow or to show?

Je kunt een grower of een shower zijn. Of te wel een bloedpenis of een vleespenis. Bij een ‘grower’ is de penis in slappe toestand een stuk kleiner dan wanneer hij stijf is. Bij een ‘shower’ oftewel een vleespenis groeit de penis nagenoeg niet wanneer hij stijf wordt.

8. Goodmorning, sunshine!

Mannen hebben elke nacht zo’n 3 tot 5 erecties! Deze zijn het meest voorkomend tijdens de REM slaap. Het is echter nog steeds niet duidelijk waarom de man precies zo vaak een erectie heeft in zijn slaap. Hier zijn nog veel verschillende theorieën over.

9. Condoomallergie

Het is een veelgebruikt excuus, maar het bestaat dus echt. Mannen kunnen allergisch zijn voor condooms. Of ja, latex, het hoofdbestandsdeel van de condoom. Ze kunnen dan jeuk, zwelling, rode vlekken en zelfs galbulten krijgen. Er zijn overigens gewoon latexvrije condooms, dus een excuus mag het niet zijn. We nemen namelijk aan dat iemand met een échte latexfobie de moeite zou doen om deze in huis te nemen.

via GIPHY

10. Krimpende shrimp

Roken is niet alleen slecht voor je zaad, maar kan er ook voor zorgen dat je jonkheer een stukje krimpt! En dan tot wel een centimeter korter. De erectie heeft namelijk alles te maken met een goede bloedsomloop. Roken heeft er nog al een handje in om deze te verslechteren.

11. Zeg maar nee, dan krijg je er twee

Er zijn gevallen bekend waarin mannen geboren zijn met maar liefst twee functionerende penissen. Double trouble at it’s finest! 

12. Penisvergroting

In Duitsland hebben de meeste penisvergrotingen ter wereld plaatsgevonden. Waarschijnlijk omdat het woord ‘schwanz’ zo lekker over de tong rolt. Ja toch?

13. Orgasme

Het gemiddelde mannelijke orgasme duurt 6 seconden. Even ter vergelijking: dat van een vrouw duurt gemiddeld 23 seconden! In de tijd dat een vrouw een orgasme krijgt, zou een man er dus 4 kunnen krijgen. Maar ja, voordat een man nóg een orgasme kan krijgen moet hij ook weer een stuk langer ‘bijkomen’ dan de vrouw. Life is unfair. 

14. Clitje

Iedere jongen begint in principe als een meisje: de penis is eigenlijk gewoon een uit de klauwen gegroeide clitoris.

15. Lucky Bastard

Slechts één op de 400 mannen is flexibel genoeg om zichzelf te pijpen. (Waarschijnlijk hebben overigens alle 400 het op een bepaald punt in hun leven geprobeerd.) Er zijn overigens ook gevallen bekend waarin mannen een aantal ribben lieten verwijderen om zichzelf te kunnen pijpen. Redelijk heftige maatregel, lijkt ons.

penis-3
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *