Het ultieme recept voor een legendarische afterparty

afterparty

Goede afterparty’s zijn als pennen. En paraplu’s. Ze zijn er gewoon. Niemand plant het ooit om een pen of paraplu te ownen, maar als het moment daar is dat je ze nodig hebt: dan zijn ze er. Zo ook bij een goede after.

Een legendarische afterparty organiseren

Voorbereiding

Vrijwel none. Het is handig om je huis altijd geprept te hebben om twintig schuimbekkende gasten te ontvangen, waarvan je er vijftien niet eens kent. Ofwel: genoeg drank in huis, muziek en je waardevolle spullen goed opgeborgen.

Maar weet: het moment dat je er rekening mee gaat houden dat er misschien wel een after bij je thuis plaats gaat vinden, dan wordt het voorbedachte rade en een stuk minder legendarisch.

Het idee

Jullie staan op een fijne party en ineens registreert iemand de tijd. De tijd vertelt jullie dat je nog maar 1,5 uur te dansen hebt en daarna zullen strenge portiers jullie naar kluisjes en uiteindelijk: huis doorverwijzen. Dit klinkt als de hel op aarde, maar ineens heb je het: laten we er een feestje van die hel maken! En nog voordat je huisgenoten ingelicht zijn heb je al je nieuwe ‘vrienden’ al uitgenodigd.

Dit kan alleen maar legendarisch worden.

Prepping

De laatste 1,5u van het feest gebruik jij niet om te dansen maar om voorbereidingen te treffen. Appie 1 t/m 6 worden geappt of ze nog aanbiedingen hebben en ook de buren (van 36 en 39, plus een pasgeboren baby) krijgen om 01.30u een appje of ze straks willen langskomen. En zo niet: alvast sorry.

Die ene knapperd van linksvoor bij het podium moet ook zeker komen, mét vrienden en vriendinnen. Die is ze kwijt en haar batterij is op, dus je schrijft het adres op haar arm. Want een pen, die was er toch ineens.

Laatste op de to-do lijst: een DJ vinden. Je opties zijn: je huisgenoot die elk nummer na 30 seconden uitzet. En trouwens, jullie hebben helemaal geen zin in Après Ski muziek. Een vriendin van je die al meerdere DJ’s geneukt heeft, kan vast wel wet regelen. Waar is ze eigenlijk? Ah, ook voorin. In het midden natuurlijk. Óf die ene guy die je net bij de wc’s had uitgenodigd. Hij had nog een dikke DJ-set en speakers staan en wilde die wel meenemen.

Afterparty
Credits: Marcela Laskoski

Early check-out

Je hebt zeker 40 tandenknarsende ravers weten te enthousiasmeren, dus nu is het tijd om sterk te zijn. Een kwartiertje eerder weg om zo wachtrijen te voorkomen en op tijd thuis te zijn om de muziek klaar te zetten, de dealer te ontvangen en nog wat extra bier in de vriezer te gooien.

Natuurlijk mislukt dit, maar dat maakt geen drol uit.

Party Time

Oké, your time to shine. De zilveren schalen gaan rond en er staat een wachtrij bij de wc (waarom eigenlijk?). Je koude biertjes gaan als taaie broodjes over de plank, maar fuck that ze gaan er in. Geen thee op jouw legendarische afterparty! Dat is voor iedereen die de ochtend haalt.

De DJ draait de verf van de muur en er vallen lampen van het plafond. Maar dat is misschien omdat Jeroen er in is gaan hangen. Zijn broer, Jasper, had ‘m normaal gezien tegengehouden, maar die kon niet komen. Hij had plafonddienst.

Dan gaat de bel. De buurman, om te vragen of het wat zachter kan. Gelukkig heeft hij ooit met een huisgenoot van je gecheat, die toevallig net de deur open deed. Leverage. Doei.

Verder loopt alles eigenlijk wel lekker, want de grootste tip die we je kunnen geven voor een legendarische afterparty is niets te doen. Just let things be… En zorgen dat alles nog voorradig is.

Je hebt dus alle tijd om op jouw target af te gaan. Die knapperd van linksvoor. Jij bent de host dus je hebt alles mee, waaronder een heerlijk schoon bedje waar hij/zij straks heerlijk in slaap kan vallen. Bijvoorbeeld bovenop jou.

Het leven van een afterparty-host is vrij simpel. Als de timing van je event goed is, is het enige dat je nodig hebt: muziek, wat drugs voor de echte liefhebbers en fijne mensen. That’s it!

[alert type=white]Disclaimer: Als je ‘Appie’ bij favorieten op Whatsapp hebt staan, je de apotheek van je vriend(inn)engroep word genoemd en je liever een pilletje dan paracetamol in je klink duwt is het misschien tijd om deze website even te raadplegen. Don’t do drugs kids. If you do, stay safe[/alert]
Afterparty
Credits: Frankie Cordoba
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *