We gingen opzoek naar ‘rechts voor’ en vonden een volledig nieuwe wereld

Scent
// 26 december 2020

Links voor is natuurlijk de plek waar het al-tijd aan is. De heilige grond waar we onze matties zonder problemen terugvinden, hoe diep we ook in het zakje hebben gekeken. Het is het enige stuk van het festivalterrein dat er écht toe doet. Volgens de legende bestaat er echter ook een rechts voor en nu hoor ik je al denken “WTF, rechts voor?”. We get ya, het schijnt de duistere tegenhanger van onze geliefde links voor te zijn.

Some say dat je het kan vergelijken met The Upside Down uit Stranger Things, anderen vergelijken het liever – en ik quote – “[edit red.]…dimensie waarbij diverse parameters volledig op hol slaan, ondanks het gebrek aan enig kenmerk van leven. En het tegenovergestelde daarvan.” Iets dat zich lastig laat omschrijven dus.

We gingen op zoek naar rechts voor

Toch hebben we de stap durven te wagen om de Darkweb-variant onder de festivals de bezoeken en we kunnen vast spoilen: we survived! 

Om er te komen is het zaak om de weg te weten. Na wat trail & error was het snel duidelijk: vragen is geen optie, want mensen hebben geen idee. Ze kijken je aan of je niet wijs bent, bij de vraag waar rechts voor is. Ook Google Maps en de meeste festivalapps laten het afweten. De rookmachines maken het er ook niet gemakkelijker op en de meeste kompassen gaan jou geen soelaas bieden. Je bent dus op jezelf aangewezen. Althans, niet helemaal. Je hebt ons.

De grootste life hack bij het vinden van deze hidden gem is als volgt. De eerste stap is het zoeken van een eikpunt; wij gaan meestal voor de man die helemaal vooraan in z’n eentje staat met z’n handjes in de lucht en wat mee hupsende mensen met baard of bikini, maar ten alle tijden met telefoon in de hand, ook wel genoemd: de DJ.

Nu wordt het lastig. Voor hém of haar is de plek die jij zoekt namelijk links voor. Verplaats jezelf in deze magische persoon waar je al de hele avond random naar staat te fluiten en bedenk waar hij heen zou lopen als hij naar links voor zou gaan. We promise you: je komt uit in de vergeten spelonk van het festival. Een vergeten krocht, waar het leven aangenamer is.

Rechts voor = heaven

Alle plek om te dansen. Perfect zicht het ritueel dat zich op het podium voltrekt. De enige persoon die bier over je heen gaat gooien ben jezelf. Geen blote zweetruggen van anabole broeders. Geen security die er een punt van maakt als jij een punt maakt. Geen statafels. Geen mooie mensen om naar te kijken en vervolgens te vragen of ze lekker gaan – maar daar kan je wat aan doen door dit artikel door te sturen.

Probeer het niet te breed uit te meten, want het laatste dat we willen is dat rechts voor het nieuwe links voor wordt. Aangezien we net uitgevonden hebben waar het is, lijkt ons dat allemaal niet heel makkelijk. Bedankt voor je discretie en we zie zien je later. Rechts voor maat!